Total Pageviews

Kereta kawalan jauh - Remote Control kini berlumba dalam bangunanPermainan kereta kawalan jauh (Remote Control / RC) kini juga mengalami proses evolusi sama seperti bolasepak. Apa yang saya maksudkan ialah bolasepak yang dulunya hanya dimainkan di padang lapang telah mula dimainkan di dewan tertutup dengan format Futsal. RC yang terkenal dimainkan dikawasan lapang juga kini mula dimainkan dilokasi baru - rumah kedai!


Kemas dan menarik


Bermula subur di lembah klang seperti Cheras, Kajang, Damansara dan beberapa tempat lain, kini di Kulim pula. Hafiz atau lebih dikenali sebagai Apit berusia26 tahun telah membuka gelanggangnya sendiri. Mendapat ilham dari gelanggang - gelanggang di Kuala Lumpur, anak muda ini nekad menyewa tingkat satu premis kedai di Kulim berhampiran TESCO Kulim. 


Apit menunjukkan kemahirannya kepada pelanggan

Toyota AE46 milik Apit

Unit - unit yang telah rosak menjadi perhiasan


Bermula dengan minat terhadap RC trak, bot dan helikopter, kini anak muda ini mula menjadi tarikan setempat. Dengan yuran serendah RM5 untuk sehari dan RM70 untuk sebulan, pelumba - pelumba RC bebas bermain selama mana yang mereka mahu di atas trek karpet yang mampu menguji kemampuan anda melakukan aksi Drift! Sekiranya ingin maklumat lanjut hubungi beliau di 014 240 4218 atau email ke apitbd85@gmail.com

No comments: