Total Pageviews

Sibu, Sarikei dan Bintangor

Salah satu sebab kenapa saya sangat mencintai kerja saya ialah, ia membawa saya ke tempat - tempat yang saya tidak pernah terokai dan ia memberikan pengalaman baru setiap kali. Apabila di maklumkan projek sepaktakraw Trio Impian yang pasukan saya usahakan di arahkan ke Bintangor Sarawak - kami cuba mencarinya menerusi Google pastinya. Dan bila nama tempat itu dimaklumkan kepada kami, masing - masing berpandangan tanpa sesiapa dikalangan kami tahu mengenainya.

Kami sempat menginap di Sibu selepas selesai tugas di Bintangor. Berikut ialah beberapa foto yang dapat saya rakamkan untuk tatapan semua.

Foo Chow Clan - Sangat berkuasa di Sibu


Bangunan ini di bina atas tanah yang di tambak dan kini menjadi salah satu mercu tanda Sibu

Dataran Sibu


Pesta sebegini kerap diadakan bagi menarik kunjungan pelancong domestik khususnya

Salah satu perkara yang menarik perhatian saya ialah kewujudan pelbagai jenis pegangan Kristian di Sibu yang meraikan kepelbagaian dalam beragama. Malah, tidak kira usia muda dan tua saling rajin ke gereja dan disambut dimuka pintu dengan wajah ceria orang muda.


Pasar malam di Sibu

Buku dan poster pelbagai agama dijual oleh peniaga yang sama

Makanan istimewa ada di sini.


Pasar Sibu yang sangat besar dengan tempat letak kereta setinggi 6 tingkat


Kemudahan gelanggang badminton yang sangat elok membuatkan saya cemburu kerana tiada satu yang serupa dengannya bagi sepaktakraw di Malaysia ini

Pemandangan dari bumbung pasar Sibu


Heritage Centre yang merupakan salah satu projek gajah putih. Lokasi dan infranya bagus, tapi tiada isi di dalamnya

No comments: