Total Pageviews

Dewangga Sakti di Sri Pentas


11 Ogos 2008 menyaksikan untuk kali ke 4 Dewangga Sakti dijemput membuat persembahan di Sri Pentas untuk rancangan Malaysia Hari Ini (MHI). Sebelum ini, kami bersiaran di MHI bagi tujuan mengisi slot dan Hari Raya sahaja. Namun kemunculan kali ini lebih manis kerana untuk mempromosikan mini album kami iaitu Mabok Kepayang dan lebih manis lagi betul - betul dihadapan kami adanya gerai buah - buahan tempatan yang menggamit air liur dan perut yang belum bersarapan sempena promosi MAHA 2008.
Juga manisnya lagi diserikan dengan penampilan pertama kami dengan pakaian seragam yang pertama - Baju kurung Melayu potongan Tunku - ilham bassist kami saudara Syamsul Faiz. Sayangnya saya dan Azman tidak sempat mengambil baju dari Gaz Medan Mara, maka terpaksa menggunakan koleksi peribadi masing - masing.
Adik bongsu kami juga iaitu Wah Yun Kua tidak dapat serta kerana ada kelas di UIAM pagi tersebut. Ahli sekutu dari Penang Mr. Rock sempat melarikan diri dari kesibukan pejabat untuk serta di Sri Pentas. Pelbagai soalan diajukan semasa sesi temuramah. Usai persembahan kami menyerbu gerai buah dan melantak semahunya.
Terimakasih daun keladi kepada penerbit MHI yang sudi menjemput kami.
'Kalau ada sumur diladang,
Boleh kami menumpang mandi.
Kalau ada peluang mendatang
Jangan lupa menjemput kami'

No comments: